Slagwerklessen


Natuurlijk denken veel mensen bij het woord slagwerklessen aan het leren bespelen van het drumstel. Naast het leren bespelen van het drumstel besteed ik echter ook aandacht aan andere slaginstrumenten zoals de marchingsnare, de cajón, en de djembé. 

Hoe ziet een drumles bij mij er ongeveer uit:
Ik werk uit verschillende boeken met meespeelliedjes. Deze boeken gebruik ik als rode draad door de lessen heen. 
Aan de hand van de ritmes die de leerling heeft geleerd uit de boeken zullen we 'echte' popliedjes gaan spelen.
Tijdens het drummen let ik vooral op houding, techniek en klankkwaliteit. Na ongeveer twee jaar drumles heeft de leerling in Assen de mogelijkheid om een drumexamen af te leggen, hier hoort natuurlijk een diploma bij.


techniekoefening

In het slagwerklokaal heb ik de beschikking over minstens twee drumstellen en een professionele geluidsinstallatie. Ik maak veel gebruik van het internet in de lessen.

Twee keer per jaar organiseer ik in Assen groepslessen. We gaan dan met alle slagwerkers tegelijk een muziekstuk instuderen dat we aan het eind van het drumseizoen gaan uitvoeren tijdens de jaarlijkse voorspeelavond. Dit is goed voor het groepsgevoel en samenspel. Tijdens de voorspeelavond mag elke leerling ook nog een eigen stukje uitvoeren als hij of zij dit wil.
Ook de leerlingen uit Weiteveen kunnen elk jaar hun kunsten vertonen tijdens een voorspeelavond. Ze mogen dan spelen in een echte band!